St-Franciskusziekenhuis in Heusden, Limburg

 

Welkom in het St-Franciskusziekenhuis in Heusden

Het St-Franciskusziekenhuis in Heusden-Zolder te Limburg, kent als regionaal ziekenhuis een expansieve groei. Kwaliteitsvolle zorgen dicht bij huis, in een veilige en vriendelijke omgeving, is de dagelijkse opdracht van ons hospitaal. Als regionaal ziekenhuis kunnen we het accent leggen op een persoonlijke benadering. Patiëntveiligheid neemt hier een belangrijke plaats in.

Met de recente en toekomstige uitbreiding van onze infrastructuur, willen we patiënten met de beste medische zorg omringen.

Het St-Franciskusziekenhuis te Heusden-Zolder is in volle expansie. Zowel het medische aanbod als de activiteiten in het ziekenhuis zijn de jongste vijf jaar net als het aantal artsen, medewerkers en patiënten exponentieel gegroeid. Deze sterke ontwikkeling is een blijk van vertrouwen door patiënten en verwijzende huisartsen.

Geschiedenis van het St-Franciskusziekenhuis


Het S-Franciskusziekenhuis werd in 1925 door de Grauwzusters van Zoutleeuw opgericht om in te spelen op de sterke bevolkingsgroei door de komst van de steenkoolmijnen. In 1990 fuseerde het St-Franciskusziekenhuis met de Sint- Anna kliniek van Beringen, waarna alle ziekenhuisactiviteiten van beide ziekenhuizen op de campus van het St-Franciskusziekenhuis werden gecentraliseerd.

Toekomst van het St-Franciskusziekenhuis

Ook het St-Franciskusziekenhuis wil verder aan de toekomst bouwen. Met het nieuwe decreet van Minister Vandeurzen zal het Vipa2 dossier kortelings ingediend worden en plannen we op termijn een vleugel psychiatrie en bijkomende OK-zalen. Met een vernieuwde directie wil de medische staf, samen met de andere ziekenhuismedewerkers zich inzetten voor een beleidsmanagement waarin patiëntveiligheid en kwaliteit centraal staan.

 

U mag ons altijd contacteren voor meer informatie! Of bezoek onze website!

 

 

Kindergeneeskunde in St-Franciskusziekenhuis (Heusden-Zolder)

 
 

St-Franciskusziekenhuis te Heusden-Zolder (Limburg)

Enkele beelden uit het St-Franciskusziekenhuis

*** Je hebt minstens Flash 9 nodig om dit te kunnen bekijken ***
Controleer uw versie.

Dagkliniek
Radiologie, receptie
Geriatrie
Kraamafdeling
Geriatrie
Het ziekenhuis