St-Franciskusziekenhuis in Limburg (Heusden-Zolder) met klinisch labo, kraamafdeling & geriatrie

Regionaal ziekenhuis te Heusden-Zolder, Limburg

Nieuwe accommodatie

Destijds gestart in een klein kloostergebouw is het St-Franciskusziekenhuis nu een bloeiend regionaal ziekenhuis in Heusden-Zolder, Limburg, met een stevige reputatie. In een nieuwbouw, verbonden aan het huidige ziekenhuis zijn de nieuwe, ruime polikliniek met functiemetingen, comfortabel ingerichte geriatrie, en een volledig nieuw klinische labo en de burelen voor directie en administratie gehuisvest. Het operatiekwartier is uitgebreid in de nieuwe blok aan de achterzijde en telt al zeven operatiezalen, ongeveer het dubbelen van tien jaar geleden. Vlak naast het operatiekwartier staat een volledig nieuwe sterilisatieafdeling met de meest optimale uitrustingen.

Verdere renovatie en innovatie


Op de plaats van de geriatrische afdelingen , zal deze verdieping omgebouwd worden tot een ruim en comfortabel dagziekenhuis. Ook de afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde wordt nog voor het einde van dit jaar volledig in het nieuw gezet. De groei van het St-Franciskusziekenhuis gebeurt in combinatie met veel aandacht voor de kwaliteit en de veiligheid van de patiënt. We tellen nu 244 erkende bedden. Door de renovatie- en uitbreidingswerken zullen we niet alleen meer comfort kunnen bieden aan onze patiënten, maar hebben we ook meer capaciteit om piekmomenten op te vangen.

Naast onze vernieuwde spoedafdeling spring zeker de kraamafdeling in het oog. In een zeer huiselijke sfeer komen familie en vrienden naar het pasgeboren kindje kijken en als hij wil, kan de papa blijven slapen. Zo een aanpak moet ons doel zijn. Als regionaal ziekenhuis kunnen we het accent leggen op onze persoonlijke benadering en voelen patiënten zich hier veilig.

Kleinschalig ziekenhuis in samenwerking

In tegenstelling tot andere ziekenhuizen is het St-Franciskusziekenhuis niet meegegaan in de jongste fusiegolf. We zijn bewust klein gebleven, maar belangrijk is dat we exclusief en intensief samenwerken met het Hasseltse Jessaziekenhuis. Hierdoor kunnen ook wij als regionaal ziekenhuis de beste artsen blijven aantrekken en diensten aanbieden die je als kleiner ziekenhuis moeilijk autonoom kan organiseren. Iedere patiënt mag er prat op gaan dat hij in elke situatie de beste zorgen krijgt. Het St-Franciskusziekenhuis wil dus vooral goede, acute regionale zorg aanbieden.

 

Aarzel niet om vrijblijvend contact met op ons te nemen.

Voor afspraken en raadplegingen:

011 71 55 55

Facts and figures

Het St-Franciskusziekenhuis beschikt over volgende afdelingen:

  • dagziekenhuis: chirurgisch, inwendig, pediatrisch en psychiatrisch
  • verpleegafdelingen: heelkunde, geneeskunde, geriatrie, kraamafdeling, kinder- en jeugdgeneeskunde, psychiatrie
  • verpleegtechnische diensten: intensieve zorgen, gespecialiseerde spoedgevallendienst, MUG, operatiekwartier, autodialyse
  • medisch technische diensten: radiologie, nucleaire geneeskunde, labo
  • paramedische diensten: psychologen, sociale dienst, kinesisten, logo, ergo, diëtisten, palliatief medewerker, intercultureel medewerker, pastorale medewerkers en referentieverpleegkundigen voor wondzorg, valpreventie, ...


Voor meer informatie: www.sfz.be